ESG je ključna tema na svim razinama, posebno u upravljačkim strukturama, a regulatori i javnost očekuju da tvrtke čine više od pukog pridržavanja propisanih pravila. Integracija ESG strategije u poslovanje, k tome, toliko je važna jer donosi brojne koristi, uključujući utjecaj na reputaciju, poboljšano upravljanje utjecajem i rizicima te jačanje veza s investitorima, zaposlenicima i dobavljačima. Također, sve veći broj kupaca i potrošača pri donošenju odluka o kupnji u obzir uzima održivost proizvođača i dobavljača.

Stoga je naš posao, osim podrške klijentima u definiranju i postavljanju ESG strategije te u njezinoj provedbi, upravo i informiranje te educiranje javnosti kako bi znali prepoznati vrijedne inicijative, trud i napor koje organizacije ulažu.

Projektom i platformom Better company, u suradnji s partnerima Oikon, tvrtkama koje u svoje poslovanje žele ugraditi ESG načela (Environmental, Social, and Governance) olakšavamo snalaženje u moru informacija, a onima iskusnima pomažemo da zakorače još jednu stepenicu iznad.

Pružamo sveobuhvatnu podršku

S ponosom možemo reći kako kampanje koje provodimo već godinama imaju jak karakter održivosti, a naši dobavljači imaju sve veći broj proizvoda i usluga koji odgovaraju tom kriteriju. Mi smo odavno shvatili da ESG pristup nije samo obveza, već i prilika za etičku i odgovornu transformaciju poslovanja i taj pristup njegujemo u svim našim poslovnim odnosima.

Značajan broj naših klijenata već dugi niz godina aktivno implementira ESG načela u svoje poslovanje te se ističu kao pokretači pozitivnih promjena. Njihova predanost održivosti ne samo da se iznimno pozitivno reflektira na njihovu reputaciju, već ih i postavlja u prvi plan kao sektorske lidere. No rastući i sve stroži ESG zahtjevi čak i pred ‘veteranima’ održivosti postavljaju nove izazove. Takve okolnosti zahtijevaju kontinuirano informiranje i usavršavanje postojećih praksi. S druge strane su naši klijenti koji se sve više otvaraju prema integraciji ESG principa, a naša uloga je podržati obje skupine klijenata u izradi, implementaciji i komunikaciji ESG strategija. Kroz dugogodišnje iskustvo, posebnu pažnju posvećujemo edukaciji i razvoju i jednih i drugih.